Еко комплекс Костенковци
Покани приятел
Въведете един или повече и-мейли на получателите, разделени със запетая
Изпрати

Еко комплекс Костенковци

Хотели

Габрово
село Костенковци - район Габрово
0896 829 238
Пн-Нд 00.00 - 24.00


bgkostenkovci@yahoo.com

www.kostenkovci.com

"....Костенковци, тази малка вселена от неповторими усещания, се намира само на 10 км. от Габрово. Селцето, сгушено мужду гърбиците на Балкана, е естествена машина на времето, която прескача столетия назад във времето и пренася всичките ни сетива в онзи стар свят, съхранил българщината. Всеки камък в дувара, всяка дъска в дюшемето, всеки въглен в старата камина, носят духа и аромата на историята и традициите. Екокомплекс за алтернативен туризъм Костенковци е мястото, което ни напомня кои сме и накъде трябва да вървим. Селото е разположено на еднакво разтояние между Етъра и Дряновския манастир, между Арбанаси и Боженци, между Царевец и Соколски манастир. То е своебразен обединител на култура, бит и духовност.."
Комплексът е носител на дузина престижни награди в областа на туризма: приз за кухня \"Златна роза\", отличия за най-добра реклама и за принос в  изграждането на алтернативен имидж на екотуризма. Уникалното съчетание на трдицийте с глезотийте на съвремието впечатляват ценители от Великобритания, Франция, Русия, Испания и Португалия.
Атрактивната база може да посрещне 40 души в три битови къщи. Автентичната механа \"Жълтицата\", която според мнозина туристически и кулинарни експерти е номер едно в района на Стара Планина, е бисерът в огърлицата Костенковци. Кухнята, винената листа и атмосферата в гостилницата са голямата гордост на собственика на екокомплекса. Комплексът разполага, още със страхотна конна база, огромна детска площатка, джипове за офроуд и АТВ.
Ние ви  връщаме в един отминал свят, където традицията разказва сама за себе си. Тук, в Костенковци, ни съблазнява ароматът на виното и чарът на живите традиции в оргиналния интериор на къщите и механата, в спокойствието и красотата на природата.

Календар

Февруари 2016
Нд Пн Вт Ср Чт Пт Сб
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
виж повече

Последно активни заведения